Brainday – Bevattning med IoT

with No Comments

På Brainday får vi möjlighet att testa nya idéer och sväva ut lite från vår normala jobbroll.

 

Som hårdvara valde vi en Particle Photon och en jordfuktsmätare och en liten pump för droppbevattning.

Vi kodade en schemaläggare i C++ som schemalägger bevattningar inom vissa intervall och med pumpen aktiverad under en del av intervallet.

Schemaläggaren ser även till att man kan undvika bevattning på nätterna och fuktmätaren används främst för att undvika över- respektive underbevattning.

Tanken är att kunna ha ett webbgränssnitt och konfigurera upp intervall och bevattningslängder. Detta kommer vi jobba vidare med.

 

Nerds at work

Vi använde ett relä för att kunna styra pump med egen strömförsörjning och hade även några extra temeratur- och luftfuktighetrsmätare.

Slutrresultatet kommer att kunna beskådas i ett villa-växthus i Örebro.

 

Particle har ett mycket enkelt system för att ansluta till befintligt wifi men finns även i en variant med simkort istället för wifi, vilket får huvudet att snurra av nya idéer..

En annan fördel med Particle är att den har samma volt som Arduino och därmed får tillgång till de många avkännare som passar till Arduino-plattformen.

 

VI uppskattade verkligen att få jobba med något som ligger utanför vår normala verksamhet och vem vet, snart kanske Nethouse börjar sälja IoT-bevattning via molnplattform.. :-)

Patrik Alm och Andreas Dahlberg.

Follow wspaal:

Latest posts from

Leave a Reply