Ignite 2016 recap

with No Comments

Årets Microsoft Ignite konferens pågår för fullt i ett soligt och varmt Atlanta, Georgia.

Den smygstartade redan på söndagen med pre-conference sessioner för de som ville, där hela dagen tillbringades med samma ämne. Jag själv satt och fördjupade mig i den senaste versionen av Exchange och hur den integrerar med Office 365.

Den officiella invigningen var sedan på måndag morgon då keynoten hölls i Phillips arena inför tusentals åskådare samt live-streaming över webben. Microsoft Executive Vice President, Scott Guthrie pratade om hur dagens molnlösningar ska driva innovation och digital transformation, vilket verkar vara årets tema. Microsoft CEO, Satya Nadella samt ytterligare några Microsoft anställda hade sedan diverse demonstrationer och diskussioner med kunder och partners på scen om hur de använder lösningarna idag. Bl.a. så var Adobe där och annonserade att deras samtliga molnlösningar kommer köras i Azure framöver.
Microsoft själva annonserade även att Windows Server 2016 samt System Center 2016 båda har nått General Availability.

Veckan har sedan fortsatt med hundratals olika sessioner om Microsofts olika produkter och de flesta leverantörer finns även på plats i EXPO hall där de demonstrerar och pratar om sina saker.

Follow Ulf Söderqvist:

Över 20 års erfarenhet i IT branschen och jobbar som IT-Infrastruktur Arkitekt med fokus på identiteter och unified communication.

Latest posts from

Leave a Reply